Новий погляд на старі події. SPQR.
Журналіст:Добрий вечір пане Романе
Лідер SPQR: Вітаю!
Журналіст: Розкажіть трохи про себе нашим форумчанам/
Лідер SPQR: Я сам зі Львова, хоча навчаюся за кордоном. Мені 22. Студент молекулярної біології
Журналіст: Є якісь хобі?
Лідер SPQR: Хмм... покер, цікавлюсь політикою nf історією. Колись грав в великий теніс, але зараз немає часу... лабораторія весь час зжирає
Журналіст: Цікавий круг інтересів. Але зараз нас поєднує "Ікаріам". Тому, що Ви можете розповісти про свій шлях на просторах нашої Альфи?
Лідер SPQR: Почав я грати в лютому 2009 року. Пілся здачі екзамену з імунології

))) Першим моїм альянсом був Р-А. Але досить швидко я з нього вийшов через розбіжності з Коброю i створив SPQR, якому я вірний і до сьогодні.
SPQR було засновано на початку березня 2009 року мною і Алехрс. З самого початку ми поставили завдання зібрати активних гравців і створити команду. Кількість була не важлива, головне - якість. В досить короткі терміни, десь до середини квітня була зібрана команда з 8 гравців, які стали кістяком альянсу. Альянс будувався на 2 основних засадах - дисципліні і демократії. Це були принципові для мене речі. Був впроваджений статут, і всі рішення приймалися відповідно до нього - більшістю голосів в раді, тобто я як керівник не мав права одноосібно приймати будь-яке рішення. До початку листопада альянс брав участь в кількох війнах. Всі були виграні, один альянс (ТОП30) розбитий повністю, інший (ТОП20) - залишив наші острови. І це фактично робило тільки 8-10 гравців! Нам дійсно вдалося створити дієздатну команду, яка діяла як годинниковий механізм, де прийняття рішень і їх виконання було ефективним.
Журналіст: Славетно, нічого сказати. Тепер перейдемо до основної нашої теми - інтерв*ю з Отаманом.Наскільки мені відомо він займав посаду генерала у вашому алі, але потім були розбіжності у поглядах і він вийшов. Не бажаєте пролити світло на цю загадкову історію?
Лідер SPQR: Думаю варто це питання розглядати в контексті стосунків з СУЕ, оскільки протягом тривалого періоду вони визначали нашу зовнішню політику. Спочатку вони були дружніми, ми допомогли СУЕ зачистити ФУА в тих регіонах, де ми знаходились. Після цього була спроба злиття з СУЕ. До речі, ініціатором виступив саме Отаман, на той час він вже був генералом. Особисто я був проти цієї ідеї, але рада підтримала Отамана, і я змушений був погодитись з цим рішенням. Це ще раз підкреслює факт, що в SPQR панувала демократія. Злиття виявилось неуспішним, легіонери SPQR не сприйняли монархічних підходів Фауста, і ми вийшли з СУЕ і відновили SPQR. За це нас Фауст оголосив персонами нон-грата в Авалоні

)) Потепління стосунків відбулося після того, як керівником СУЕ в липні стала Бу-га-га. Ми почали переговори про створення коаліції - Альбіону. Після кількох ночей переговорів, ми вийшли на ту модель, яка задовольняла всіх учасників і дозволяла ефективно приймати рішення. Тоді на короткий час ФУА перехопило інціативу в війні з СУЕ, тож ми домовилися, що SPQR допоможе СУЕ з ФУА, натомість після перемоги над ФУА, СУЕ разом з нами вступає в війну проти У-С. Ми домовились з СУЕ, про їх вступ в війну проти У-С, на початку вересня. В кінці серпня я був змушений зробити перерву в грі на 2 тижні.З обовязками керівника залишився - Отаман, пам*ятаю як перед відпусткою попросив його припильнувати виконання наших домовленостей з СУЕ. І тут сталося щось дивне, на початку вересня СУЕ затіює війну прости Ангелів і їх сателітів, замість того щоб допомогти нам проти У-С. Ще більше мене здивувало, що замість того, щоб вимагати виконання домовленостей з СУЕ, наш генерал оголошує війну Ангелам в підтримку СУЕ. Без жодної дискусії в раді, одноосібно! Тоді, я подумав, що Отаман не розібрався до кінця, тому і не почав роздмухувати цієї теми. Справжній детектив почався пізніше...наш генерал не брав участі в війскових діях проти альянсу У-С. Пізніше розвідка доклала, що він має домовленості з Коброю про ненапад на їх альянс, а також особисті пакти з гравцями, які пізніше перейшли до СУЕ. Про це не знав ніхто з SPQR! Це мабуть була перша чорна кішка, яка пробігла між нами, але я вирішив знову бучі не піднімати і ми все владнали спокійно.
Після цього Грей Фокс до мене писав з пропозиціями, піти то спочатку на Січ в підтримку МА, а потім взагалі проти Кінгс. Я, звичайно, відмовив по2 причинах: 1 - це невиконання домовленостей СУЕ, 2 - Кінгсів і Січі біля нас практично немає. Після цього до мене писав Отаман, з пропозицією пітримати СУЕ. Я запропонував поставити це питання на раді, але він цього не зробив.
Потім почалась світова війна. Рада прийняла рішення вступити до МАРСу. І тут СУЕ почало провокації проти 3С. Я старався втрутитися дипломатично, але Грей Фокс відкрито йшов на конфронтацію, зрештою після того наші стосунки можна охаректеризувати як стосунки Путіна і Юшченка

))) Мені стало зрозумілим що СУЕ буде воювати проти МАРСу. Тож, я запропонував на раді обєднатися з СДТ, оскільки ми є на одних і тих самих островах. Це створювало нам перевагу в наших районах над СУЕ, і на випадок війни могло мати ключове значення. Рада підтримала обєднання, ОДНОГОЛОСНО, при чому Отаман теж голосував за. Тому мені дивно тепер читати ніби керівник здав альянс! Обєднання дійсно довго не прожило, через розбіжності з гравцями з СДТ. Отаман, до речі, вийшов вже після виходу гравців СДТ, саме в той момент, коли альянс потребував консолідації і згуртованості. Щоб зберегти альянс я запропонував керівництво Отаману, і запропонував йому визначити нову зовнішню політику. Він відмовився.
Журналіст: Вау
Лідер SPQR: Не берусь судити чи дії Отамана були випадковими спів падіннями, чи повязані з його співпрацею з Грей Фоксом.
Журналіст: Так, дійсно цікава історія. Справжній детектив

. Ти багато кажеш про Раду. Чи не є секретом хто до неї входить?
Лідер SPQR: До ради входив керівник, дипломат, мвс, генерал + 2 сенатори, які вибирались всіма членами альянсу.
Журналіст: Дійсно демократична система.
Лідер SPQR: Після подій в листопаді альянс перебуває в стані занепаду. Крім виходу Отамана, вплив мали наступні факти: я мав мало часу в зв'язку з дипломом, декілька гравців має ЗНО. Декому не подобається 0.32
Журналіст: Отамана казав що майже всі гравці з його алу вийшли із SPQR. Скільки саме гравців пішло за ними, чи були перешкоди з боку керівництва для цих гравців. І чому все ж таки дехто вирішив підтримати Отамана? Може були якісь напружені стосунки в алі перед цим?
Лідер SPQR: Напружених стосунків в алі не було. В алі Отамана, крім нього ще 3 вихідців з СПQР. Перешкод гравцям я не чинив. Оскільки альянс не діяв активно останніх кілька місяців, я не мав морального права комусь забороняти переходити до Отамана. Думаю, що це головна причина їх переходу в пірати. Зрештою, немає сенсу нікого силою тримати, від цього страждає ефективність. Мушу віддати належне деяким гравцям, які питали мою думку про перехід. Це свідчить про їхню честь.
До речі Отаман перед виходом, клявся в вірності SPQR. І казав що якшо буде в якомусь альянсі, то тільки в SPQR. Як бачимо, слова не дотримав

))
Журналіст: Слова не дотримав. Схоже не це. Зате читачі тепер знають думки з різних кутів погляду і зможуть зробити відповідні висновки....
Кажеш ал зараз в занепаді. Якісь ідеї по виходу з кризи є? У вас вже були злиття, але невдалі. Більше пробувати не бажаєте? Можливо хтось з топів?
Лідер SPQR: Я є консерватором, і може трохи романтиком... і я все ще вірю в можливість відтворення старої перевіреної команди. Зрештою Отаман має мої пропозиції. Незважаючи на свою амбітність, я свої амбіції відкинув і готовий віддати керівництво. До речі відкрию секрет що мені пропонувалися посади керівника в 2 топових алах, але я відмовився, оскільки завжди своїм хлопцям казав, що СПQР не покину.
Журналіст: Ти справжній король!
Лідер SPQR: Ну королі в нас є інші

)))
Я просто завжди виконую те що обіцяю. Спитайте будь-який інший ал. Я завжди дотримувався свого слова

Це питання моралі і відповідальності.
Журналіст: Давай тепер знов повернемось до тебе
Лідер SPQR: Не знав що я такий цікавий
Журналіст: Чи є акаунти на інших серваках?
Лідер SPQR: Ні
Журналіст: Багато хто відчуває деякі "проблеми", бо гра затягує, забирає увесь час і всі думки, на реал не залишається просто часу....Як з цим у тебе?
Лідер SPQR: Колись багато часу забирала. Але тепер я мав зосередитися на дипломі, тому з листопада практично весь час перебуваю в РВ
Журналіст: Але покидати сподіваюсь не збираєшся?
Лідер SPQR: Скажу так: буде SPQR - буду я
Журналіст: Ну навіщо ж так...
Лідер SPQR: Я вбачаю сенс гри тільки в СПQР
Журналіст: Мені здається, що тобі є що сказати нашим читачам, а особливо
"молодшому" поколінню, які ще тільки вчаться бути справжніми акулами в наших морях..
Лідер SPQR: Хехехе

Сила і честь - ключ до успіху в грі

А взагалі це тільки гра
Журналіст: Дякую за гарне інтерв'ю. Дійсно цікава інформація. Як зробимо випуск обов*язково дам силку

. Допобачення.
Лідер SPQR: Я теж дякую! Удачі!

Іще користуючись нагодою хотів би привітати всіх Ікаріамських Богинь зі святом Весни

Будьте завжди сонячні, веселі і усміхнені

Ну і терплячі до нас, чоловіків
А тепер гравці SPQR в обличчях :
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------